Coach Tiina Savia

Tarinani

Kuka olen?

Olen keski-iän kultavuosia elävä kotkalainen ja perheeseeni kuuluvat lisäkseni 19- ja 15-vuotiaat lapset ja aviomies. Olen ollut valmentajayrittäjä vuodesta 2019. Ennen yrittäjyyttä työskentelin erilaisissa esihenkilö-, johto- ja asiantuntijatehtävissä, joissa sain laajaa näkökulmaa suomalaisesta työelämästä.

Koulutukseltani olen KTM, DI ja sertifioitu hyvinvointivalmentaja ja sertifioitu Mindfulness-ohjaaja. Kutsun itseäni toisinaan humaaniksi businessvalmentajaksi.

Huipputiimin valmentaminen

Mahtavaa, että olet kiinnostunut ryhmävalmennuksestani. Valmennusteeman sisältöteksti on päivityksen alla, joten tulethan käymään sivulla pian uudelleen.

Lue lisää »

Kiireisimmät ruuhkavuoteni ovat jo takana, mutta puuhaa riittää edelleen nuoremman lapsen aktiivisen kilpaharrastuksen, omien harrastusten, mökin ja omakotitalon kanssa. Vapaa-aikani kuluu pitkältä liikunnan parissa kuntosalilla, lenkkipolulla tai joogaten. Minut löytää loppukesästä ja syksyllä usein myös marja- ja sienimetsästä. Luen aina, kun siihen on sopiva hetki ja viihdyn myös hyvin keittiössä. Ruuanlaitto onkin yksi tapani rentoutua ja elää hetkessä.

Kysymys ”kuka olen?” on kuitenkin mielestäni paljon muuta kuin ikä, perhestatus, työ, koulutus ja harrastukset. Se, minkä puolesta olemme, kertoo paljon siitä, keitä me olemme. Siis asiat, joiden puolesta haluamme puhua, joiden eteen haluamme tehdä töitä ja joiden mukaan haluamme elää.

On paljon asioita, joiden puolesta olen, mutta tärkeimmät niistä lienevät nämä:

– Omien arvojen mukainen elämä
– Jatkuva kasvu ja uteliaisuus
– Tasapainoinen elämä
– Läsnäolo
– Sopiva itsensä haastaminen
– Inhimillisyys ja empatia

Minulle nämä asiat tarkoittavat arjen oikeita valintoja, joistain asioista kieltäytymistä (ei:n sanominen on edelleen kyllä todella vaikeaa), pysähtymistä ja ympärilleni näkemistä. Pyrin kohtaamaan kanssaihmiset läsnä olevasti ja arvostavasti. Pysähdyn myös yhä useammin ihailemaan luonnon pieniä ihmeitä.

Jatkuva opiskelu ja uteliaisuus eri asioihin pitää mieleni virkeänä ja terveellinen ruoka ja liikunta pitävät kehoni vireessä ja kunnossa. Joka päivä en onnistu oikeissa valinnoissa, mutta niitä hetkiä varten on itsemyötätunto, jota pyrin harjoittamaan säännöllisesti.

Mistä tulin ja missä olen nyt?

Juuri nyt olen todella hyvässä paikassa elämässäni. Minulla on oma yritys, jonka puitteissa saan toteuttaa ammatillista unelmaani. Koen olevani tasapainossa kuormituksen ja palautumisen suhteen ja osaan ottaa elämän ylä- ja alamäet hiukan rennommin kuin otin aikaisemmin. Nykyinen tila ja tilanne ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys eikä se ole tullut kolhuitta.

Ennen yrittäjäksi ryhtymistä tein pitkän ja monella tapaa antoisan työuran monipuolisissa vastuutehtävissä. Sain työskennellä monessa eri työyhteisössä ja nähdä erilaisia työkulttuureja. Sain kokea niin tiimien huikeita yhdessä onnistumisia kuin myös nykytyöelämän nurjan puolen, kun vedin itseni aivan äärirajoille ja hiukan sen ylikin liiallisen työkuorman ja oman perfektionismini vuoksi.

Huipputiimin valmentaminen

Mahtavaa, että olet kiinnostunut ryhmävalmennuksestani. Valmennusteeman sisältöteksti on päivityksen alla, joten tulethan käymään sivulla pian uudelleen.

Lue lisää »

Uupumus on katala, koska se tulee niin pikkuhiljaa, että väsymykseen tottuu. Pahimmillaan voin niin fyysisesti kuin henkisesti todella huonosti. En nukkunut, söin mitä sattuu ja väsyneenä laiminlöin myös tärkeimmät ihmissuhteeni. Liikunnasta, joka on aina ollut henkireikäni tuli kaiken muun suorittamisen lisäksi myös suorituskeskeistä, mikä entisestään pahensi väsymystäni.

En syytä uupumuksestani ketään tai mitään. Minä vain ajauduin liiallisella suorituskeskeisyydelläni ja kunnianhimollani tilanteeseen, joka oli kestämätön pitkässä juoksussa. Elämästäni oli kadonnut ilo ja lopulta väsyin omaan väsymykseeni. En muista yhtä tiettyä hetkeä, kun tajusin, ettei sama ralli voi jatkua.

Herääminen tilanteen kestämättömyyteen tapahtui pikkuhiljaa, ja kun uskalsin päästää entisestä irti, näin pian edessäni uusia mahdollisuuksia. ”Sattuma suosii valpasta mieltä” on yksi lempisanonnoistani, ja sattuma onkin viitoittanut tietäni tähän, missä nyt olen. Kun vähiten odotin, sain yllättävän työtarjouksen ja tartuin siihen. Uuden työn siivittämänä löysin taas itseni ja intohimoni työhön. Samalla alkoi kasvaa rohkeus toteuttaa unelmaani yrittäjyydestä.

Taas uusi sattuma osui kohdalleni, kun sattumalta löysin itselleni sopivan täydennyskoulutuksen sertifioiduksi valmentajaksi eikä minun ollut enää vaikeaa tehdä päätöstä – opintojen kautta valmentajayrittäjäksi auttamaan muita ihmisiä kehittymään ja pääsemään tavoitteisiinsa.

Nyt kun katson taaksepäin, olen kiitollinen jokaisesta vuodesta, myös uupumuksen sävyttämistä. Ilman niitä kaikkia kohtaamisia, onnistumisia ja epäonnistumisia, ilman uupumista, en olisi tässä. Enkä olisi niin hyvä coach, joka nyt olen. Tunnen nykytyöelämän haasteet ja mahdollisuudet, tiedän millaisia ansoja ja vaaranpaikkoja se asettaa hyvinvoinnillemme ja toisaalta tiedän myös, millä keinoin sitä voi elää hyvävointisena, energisenä ja onnellisena. Liiketoimintataustani vuoksi pystyn yhdistämään liiketoimintaan ja hyvinvointiin liittyviä teemoja valmennuksissani ja siitä olen superiloinen ja ylpeä.

Minne haluan päästä?

Vaikka minulla on juuri nyt hyvä olla, koen olevani jatkuvalla matkalla enkä halua oikeastaan ollakaan koskaan perillä. Haluan kehittää itseäni coachina, oppia jatkuvasti uutta, tehdä töitä erilaisten ihmisten ja organisaatioiden kanssa ja oppia tuntemaan itseni vieläkin paremmin.

En aseta itselleni enää kovia konkreettisia tavoitteita, kuten tiukka ruokavalio tai tietyn treeniohjelman suorittaminen. Sen sijaan tavoitteeni on olla jatkuvasti kaikki aistit avoinna ja valmiina seuraavan sattuman suomalle uudelle mahdollisuudelle.

Huipputiimin valmentaminen

Mahtavaa, että olet kiinnostunut ryhmävalmennuksestani. Valmennusteeman sisältöteksti on päivityksen alla, joten tulethan käymään sivulla pian uudelleen.

Lue lisää »

Suurin haasteeni ”minne haluan päästä?” – kysymyksen kanssa liittyy itsemyötätuntoon. Haluan olla entistä armollisempi itselleni, rakastaa itseäni sellaisena kuin olen ja hyväksyä kaikki epäkohtani ja virheeni osana minua. Olen tehnyt itsemyötätunnon kanssa jo ison loikan eteenpäin, mutta tekemistä riittää vielä. Huomaan saavani itseni kiinni itsekritiikistä edelleen aivan liian usein, joten sen kanssa riittää työstettävää ja hyvä niin.

Miten saan, mitä haluan?

Tavoitteisiin pääsy tapahtuu pienin askelin. Askeleiden taas tulee olla konkreettisia tekemisiä, jotta muutos tapahtuu. Askeleiden ottaminen vaatii voimavaroja ja ne määrittyvät toimintaympäristöstämme; puitteista, läheisistämme ja elintavoistamme.

Minä pyrin pääsemään sinne, minne haluan vaalimalla tärkeitä ihmissuhteitani, elämällä tasapainoisesti ja nukkumalla tarpeeksi. Kun näillä keinoilla rakennettu kivijalka on kunnossa, minulla on voimavaroja tehdä muutoksen vaatimia konkreettisia tekoja elämässäni

Huipputiimin valmentaminen

Mahtavaa, että olet kiinnostunut ryhmävalmennuksestani. Valmennusteeman sisältöteksti on päivityksen alla, joten tulethan käymään sivulla pian uudelleen.

Lue lisää »

Läheisten tuki on tärkeää, kun esimerkiksi otan omaa aikaa tehdäkseni itsemyötätuntoharjoituksia tai lukeakseni mielenkiintoista ammattikirjallisuutta. Liikunta, riittävä palautuminen ja ravitseva ruokavalio puolestaan pitävät minut energisenä. Puskemisen ja suorittamisen sijaan olenkin oppinut pohtimaan tekemisten ja voimavarojen tasapainoa, kun tallaan tällä omalla jatkuvan kehittymisen polullani.

Kompassion arjessa mukana kulkevat arvot
ovat vahvasti osa minua

Vapaus

Itsenäisyys ja oman näköinen elinvoimainen elämä

Voima

Sisäinen voima ja viisaus

Kasvu

Uteliaisuus ja jatkuva itsensä kehittäminen

Rohkeus

Terve itsekkyys ja positiivinen eteenpäin vievä asenne

Kiitos, kun luit ja tutustuit minuun!
Ehkä tavataan valmennuksessa tai polkumme kohtaavat muutoin.

Haluatko jutella lisää? Ota rohkeasti yhteyttä.

Ajatuksia ja tarinoita hyvästä elämästä

Kompassio Oy on Tiina Savian valmennus- ja konsultointiyritys. Vuonna 2019 perustettu yritys auttaa yritysten ja organisaatioiden henkilöstöä jatkuvan kasvun ja kehittymisen polulle. Tiina palvelee asiakkaita Kotkasta käsin koko kotimaan alueella, niin asiakaskohteissa käyden kuin etänä.

Kompassio Oy on Tiina Savian valmennus- ja konsultointiyritys. Vuonna 2019 perustettu yritys auttaa yrityksiä ja organisaatioiden henkilöstöä jatkuvan kasvun ja kehittymisen polulle. Tiina palvelee asiakkaita Kotkasta käsin koko kotimaan alueella, niin asiakaskohteissa käyden kuin myös etänä.