Avaus

Nyt aloitettuani yrittäjänä päätin rohkaistua ja aloittaa myös pitkäaikaisen haaveeni, blogin kirjoittamisen. Olen aina pitänyt kirjoittamisesta – siitä, miten sanojen paperille laittaminen auttaa jäsentämään ajatuksia ja tunteita, milloin itselle, milloin jollekin toiselle. Tästä alkaa siis minun ja Kompassion blogi.

Kun kerroin ystävälleni, että aion alkaa kirjoittaa blogia, hän kysyi minulta: Liittyykö se työelämään vai yksityiselämään? Vastasin, että liittyy. Liittyy Elämään, sillä lähes kahden vuosikymmenen työkokemuksella, neljän vuosikymmenen elämänkokemuksella ajattelen, ettei nykyisen kaltaisessa tietoyhteiskunnassa työelämää ja muuta elämää voi erottaa mustavalkoisesti. Enkä tiedä onko se tarpeenkaan. Olimme sitten töissä tai vapaa-ajalla toteutamme itseämme, olemme erilaisissa rooleissa, annamme ja vastaanotamme. Tunnemme erilaisia tunteita, onnistumme ja epäonnistumme. Kaikki tämä vaikuttaa siihen, miten voimme, kuinka energisinä itsemme koemme ja miltä elämämme meistä tuntuu, kokonaisvaltaisesti. En missään nimessä vähättele vapaa-ajan työstä palauttavaa vaikutusta enkä vanno työnsankaruuden nimeen – päinvastoin itseasiassa. Jos jonkun nimeen pitää vannoa, niin minä vannon elämän kokonaisvaltaisuuden ja ainutlaatuisuuden nimeen. Sen sijaan siis, että katsomme maailmaa työsilmin tai vapaa-ajan silmin, ehdotan, että katsomme sitä avoimin silmin ja mielin.

Kompassion blogi on energiablogi, jonka kantavana teemana on kokonaisvaltainen hyvinvointi. Rakastan akateemisia tutkimuksia ja kirjallisuutta, joten osa kirjoittamastani juontuu siitä maailmasta. Luen myös paljon hyvinvointiin liittyvää kirjallisuutta ja saan siitä virikkeitä kirjoittamiseeni. Osittain kirjoitan omasta kokemuksestani ja kasvustani. Tartun teemoihin, joista innostun, jotka hämmentävät tai ärsyttävät minua tai joista koen tietäväni jotain jakamisen arvoista. Jos onnistun herättämään sinussa tunteita, tuntemuksia, ajatuksia tai kysymyksiä, olen onnistunut.

Iloa päivääsi,

Coach Tiina

Lisää
kirjoituksia